29 juli 2011

Hele andere affo

Afentoe vind ik het leuk om een uitstapje te maken naar quilten met de naaimachine. Nu wil het dat ik op de tentoonstelling in Zierikzee vier quiltjes zag hangen, die met de machine en verschillende steken gemaakt waren. Ik was hierdoor geinspireerd. Ik heb deze nu gemaakt, het idee is dus niet van mij, het resultaat wel ;-)
Zo'n uitstapje is leuk, maar nu ga ik weer met de hand verder. Dit ervaar ik toch als ontspannender.

27 juli 2011

Affo

Dankzij deze mooie quilt zomer (je moet het toch maar positief benaderen...) is mijn Pockets of Posies klaar. Hij moet nog wel gewassen worden, maar dit is het resultaat:

Doordat er zoveel te zien is op deze quilt heb ik niet heel intensief doorgequilt. De verschillende randen hebben een stiksel gekregen en uiteraard rondom de mandjes.
Mijn quilt is niet zo groot geworden als het origineel. Het origineel is zo'n 1.80 meter, de mijne rond de 1.40 meter. Ik heb alle patroontjes namelijk verkleind tot 75% omdat ik quilts het liefste ophang en dit een mooier voormaatje vind.
Na het afronden van zo'n groot project voel ik mij altijd wat onthand. Dat hoeft alleen niet, want er ligt nog een garden quilt te wachten die al half is doorgequilt. Mijn voornemen is dus om meteen door te gaan en deze niet nog langer te laten liggen. Ik heb nu de steek weer te pakken ;-)

19 juli 2011

kadootje

Afgelopen week zijn mijn ouders hier zo'n tien dagen geweest. Dit doen we al jaren en is erg gezellig, voor hen is het een weekje vakantie. We gaan dan dorpjes bezoeken en wandelen in het bos. Omdat mijn moeder weet dat ik graag zit te handwerken, had ze dit jaar ook zelf een werkje meegenomen. Ze heeft een randje geborduurd voor een handdoek. Toen deze klaar was kreeg ik hem kado. Een leuk aandenken aan een leuke week.
's Avonds heb ik heerlijk zitten werken en er zijn weer twee blokken klaar voor mijn POTC. Aan 1 blok zit ook al de rand waarmee de blokken aan elkaar gezet moeten worden.

14 juli 2011

't Gebeurde gewoon ;-)

Al langere tijd lagen de restjes van mijn Pop naast mij op tafel te wachten. Ik had er al meerdere plannen mee gehad, maar gisteren ontstond opeens dit:
Ik was helemaal niet van plan om met iets nieuws te beginnen, ook niet iets kleins\. Het gebeurde gewoon (maar wordt wel leuk).
Gelukkig heb ik ook twee projectjes klaar. Het tweede paar sokken wat ik aan het breien was. Deze zitten veel beter dan het eerste paar. Ik vond het erg leuk om deze te breien, maar er komen er denk ik niet meer bij. Het was meer even een uitstapje.

Verder heb ik bij het speldenkussen van vilt een naaldenmapje gemaakt. Aan de binnenkant zitten bloemen, waarop ik woorden heb geborduurd. Zo weet ik welke naalden erop zitten. Vooral het slakje vind ik erg leuk geworden.11 juli 2011

't Gaat goed

Iedere dag doe ik een steekje quilten aan de Pop. Dit gaat dus goed. Het einde is ng niet in zicht, maar hij vordert wel gestaag.
Verder werk ik tussendoor aan kleinere werkjes. En natuurlijk ook aan de Patchwork of the Crosses quilt. Er zijn weer twee blokken bij.

06 juli 2011

ZomerprojectjeHet blijft leuk om te doen, doordat er steeds een heel verrassend resultaat is. Ik vind ze met de keer leuker worden.

04 juli 2011

Eerste steekjes gequilt

Gisteren zijn de laatste twee randen aan mijn Pop gemaakt. Van het afronden van een top krijg ik vaak energie, dus meteen gestreken, latten gepakt en de drie lagen met spelden aan elkaar gezet. Daarna een aantal randen in de ditch gestikt met de naaimachine.

Deze manier werkt voor mij heel goed. Ik ben namelijk niet zo van het rijgen.
Uiteraard kwam mijn kleine vriendje zich ook weer bemoeien met het dubbelen. Met een worteltje was hij even een paar minuten af te leiden, maar daarna kwam hij toch steeds weer terug.
Vandaag heb ik al een begin gemaakt aan het quilten van de top.

Mijn internet verbinding is op het moment erg traag, reacties geven op blogs lukt ook niet altijd. Ik lees wel mee met jullie en geniet ook van jullie werk en beslommeringen.

03 juli 2011

Speldenkussen

Voor mij is de vakantie begonnen. DH moet nog even doorwerken, maar dat geeft niets. Ik vermaak mij toch wel ;-)
Voor in de vakantie heb ik verschillende quiltplannen. Uiteraard wil ik de laatste rand aan de POP zetten en deze dubbelen. Ik wil graag mijn Garden quilt verder handquilten en verder nog wat kleinere leuke dingetjes maken, zoals bv een speldenkussen en naaldenmapje. Het speldenkussen is al klaar:

Het is heerlijk quiltweer, bewolkt en dreigend, maar wel droog.
Ik probeer de hele zomer door verschillende blogjes te plaatsen, leuk voor de thuisblijvers.