20 september 2012

En nu is het paars

Na één nacht roze gips was de pijn veel erger geworden, dus dinsdag terug naar het ziekenhuis. Nadat wat gips was weggeknipt moest de pijn verminderen. Helaas was dit niet het geval.
Na enig aandringen werd er een nieuwe foto gemaakt en daar was een pols breuk op te zien. De pijn kwam doordat mijn hand tijdens het gipsen teveel naar buiten was gedraaid, dus was het tijd voor nieuw gips en dus een nieuwe kleur.

Doordat ik gewoon werk kom ik mijn tijd wel door. s avonds ben ik erg moe en heb ik pijn, maar dat is niets meer vergeleken de afgelopen twee weken.

Dank jullie wel voor het meeleven. Ik voel mij allerminst zielig en ben blij met het gips, doordat de pijn nu stukken minder is. Die vier weken maak ik dus geduldig vol.
Ik mis alleen mijn ontspanning doordat ik niet kan quilten of sporten, maar dat zij dan maar zo.


17 september 2012

Het is roze geworden!

Sinds kort heb ik er een hobby bij. Tot verleden jaar keek ik naar wielrennen, maar sinds mei fiets ik zelf. Heerlijk s avonds na het werk e even een uurtje lekker buiten sporten. Uiteraard kijk ik ook nog naar de tour en andere wedstrijden op tv. Nu is het zo bij die wedstrijden dat ze vaak liggen te vallen en dan gewond weer verder rijden. Dit heb ik dus ook gedaan. 12 dagen geleden ben ik op een groep scholieren gereden die overkeken zonder te kijken. Ik viel akelig, met veel pijn in mijn arm. Denkend aan de tour ben ik daarna dus verder gefietst. Vanmiddag zag de arts op de foto toch een breuk, dus mocht ik een kleurtje kiezen.
Met een zere arm kun je nog handwerken, maar nu?


05 september 2012

Jane update

Ook deze maand zijn er weer een mooi aantal Jane blokken bij gekomen. Ze hebben meteen sashing gekregen, want meer dan 200 blokken sashing aan zetten vind ik een saaie klus.
Het zijn er nu al 47!

02 september 2012

Camelot en geboren

Dit weekend heb ik met een doos tissues naast mij op de bank, niet voor de tranen, maar voor de snottebellen, het elfde blok van de Camelot serie gemaakt. Als ik echter op mijn designbord kijk, hangen er maar negen. Onderweg ben ik er dus 1 vergeten te maken.
Als ik heel eerlijk ben kan ik erg genieten van de vormen en de kleuren die mijn blokken krijgen alleen zijn ze allemaal een ander formaat geworden. Steeds probeer ik dit wat aan te passen, maar het veroorzaakt een hoop gedoe en stress. Tijd voor een oplossing dus........ blokken van verschillende maten maken.
En zo zijn er twee kleine camelot blokken geboren. Maar ja, het gaat natuurlijk niet in 1 keer zoals ik wil. De blokken zijn zeker van een ander formaat, maar dit was ook weer niet de bedoeling....
Het idee was om de blokken de grootte te geven van de middencirkels in de originele blokken, maar dan moet ik niet de helft van de cirkel meten DUH. Zo blijft mijn quilt steeds andere vormen krijgen in mijn hoofd en in praktijk. Dit houdt het wel spannend. Natuurlijk krijgen ook deze inimieni blokken een plaatsje op de quilt, maar ze gaan ook iets grotere broertjes en zusjes krijgen ...