29 december 2012

Speldenkussen

Zo rond deze gezellige dagen vind ik het heerlijk om een klein werkje onder handen te nemen. Dit jaar koos ik voor het speldenkussentje van Soed Idee. Een leuk klein werkje voor de kerstdagen dacht ik zo. Het pakketje kwam netjes op tijd binnen en was zo leuk dat ik het al drie dagen voor de kerst af had ;-)
Vanaf deze plaats wil ik jullie allemaal danken voor het meelezen en reageren op mijn blog in 2012. Zowel vrienden, volgers als stille lezers, Dank. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en voor 2013 veel gezondheid, geluk en creatieve uurtjes.

16 december 2012

Handig en leuk

De afgelopen tijd heb ik veel blokjes gemaakt voor de dear Jane en juist daardoor was ik nu even toe aan een klein werkje, wat je in een dag kunt maken. Op de quiltbee vrijdag kreeg ik daarvoor ideeen. Bep had een foto op stof geprint. Iets wat ik nog niet eerder had gedaan dus dat was zaterdag ochtend een leuk experimentje. Na wat googlen kwam ik op de site van l'heure bleuedie een duidelijke uitleg geeft op haar blog. Freezer paper opgezocht, dun lapje stof en geprint. Het resultaat is erg leuk. Toen aan de slag met naaimachine, lintjes en stofjes en daar ontstond een hoes voor een ringbandschrift.
En vandaag een map gemaakt om werkje in te vervoeren naar de bee, zonder dat ze verkreukelen in mijn tas.

07 december 2012

Dear jane

Wat is dit toch een heerlijke quilt om aan te werken. Ieder blokje is een nieuwe uitdaging en dus een schilderijtje als hij af is. Het werken aan deze quilt gaat voor mij dus makkelijk en als een speer. Veel sneller dan ik zelf vooraf had gedacht. Deze maand zijn er weer 12 blokjes bij gekomen en ook de eerste punten heb ik gemaakt. Ik wil graag de quilt in vieren delen en dan per deel quilten, dan is de deken niet zo groot. Daarna de vier delen met de quilt as you go methode weer aan elkaar zetten. Maar daarover later meer.
Onverwachts ben ik vandaag een dagje vrij, dus kun je mij vinden op de bank, genieten van de sneeuw buiten mee een nieuw Jane blokje in mijn handen... Fijn weekend.