30 januari 2013

Mandjes dag

In de zomer ben ik begonnen met het maken van mandjes. Ik maak afentoe een mandje als tussendoortje. Hoe groot deze quilt gaat worden? Ik heb geen idee, het wordt waarschijnlijk een meerjaren project. Ik werk op dit moment vooral aan mijn Jane, maar als afwisseling maak ik soms een mandje. Ik heb al een stapeltje klaar. Hoeveel? Ik heb geen flauw idee.
Ik zal proberen 1x per maand een update te geven.

28 januari 2013

Oud projectje opgepakt

Tijdens het opruimen van mijn quiltzolder kwam ik vier blokken tegen van het project 'Hop to it". 12 leuke applicatie blokken met vrolijke kleuren. Direct heb ik een blok uitgekozen en gemaakt. Zo zijn er vijf blokken klaar van de 9 (of12) die ik wil maken. Hopenlijk duurt het volgende blok niet zo lang....

26 januari 2013

Nieuwe look

Tijd voor een nieuwe layout. Ik ben zelf niet zo handig dat ik dit kan ontwerpen, maar kan het wel via blogger plaatsen. Op het net zijn vele sites te vinden waar je een gratis template vanaf kunt halen. Vaak staat er dan ook een uitleg bij hoe je deze op blogger plaatst. Afgelopen nacht heeft hier een klein vriendje van mij geslapen. Hij, zijn broers en zus komen geregeld om de beurt hier logeren. Deze keer was het beurt aan Filip. Hij is de jongste van de vier en degene die zich het beste kan vermaken. Om negen uur gaf hij al aan dat hij wilde verven, dus ik op zoek naar verf en papier. Zo zat hij in zijn pyama af vroeg te verven.
Een sneeuwschilderij voor mama is het geworden. Hij is vandaag wel eerder opgehaald dan gepland, want zowel DH als ik beginnen verschijnselen van de griep te krijgen. Als het blijft zoals het nu is, klaag ik niet. ;-)
Fijn weekend,

05 januari 2013

Update Jane

Allereerst wil ik al mijn lezers, die ik nog niets heb gewenst, een heel fijn 2013 toewensen met gezondheid, geluk en tijd voor elkaar en creative momenten. In de maand november en begin december lagen er op de grond de blokken van het eerste kwadrant van mijn dear Jane quilt. Lange tijd ging dit goed. Stofzuigen deed ik er omheen, oppaskinderen liepen er netjes langs. Totdat mijn bejaarde konijntje het opeens in zijn bolletje kreeg en weer eens aan de wandel ging. Meestal blijft hij tegenwoordig aan 1 kant van de kamer en loopt minimaal. Hierdoor lagen alle blokken weer door elkaar, dus werd het tijd om deze blokken aan elkaar te zetten.
Dit deel van de quilt kon nu dus weer netjes opgevouwen worden en op een stoel gelegd, waardoor het konijntje er niet meer van kan genieten.
Toen was het tijd voor de punten van het eerste kwadrant. In november had ik hier al twee punten van gemaakt. Ik zag er best tegenop, maar na wat oefening merkte ik dat het met paper piecing best te doen was.
Zodoende zijn er tussen de stoofpeertje, wild, oliebollen en chocolaatjes veel punten gemaakt. En ook het eerste hoekstuk. Nu zijn alle punten van het eerste kwadrant compleet en kan deze dus in elkaar gezet, mits ik de stof koop voor de buitenste punten. Daar ga ik komende week dus maar eens naar op zoek.