29 juli 2013

Wat een heerlijk weer voor zo'n rustig werkje. Ik heb er nu in de vakantie dan ook mooi de tijd voor. Alle applicaties voor deze maand zitten vast. De zigzag rand moet nog wel gemaakt worden, maar dat is dan ook niet mijn favoriete rand. Elke dag heb ik wel gewerkt aan de applicaties en dan moet ik zeggen dat ik blij ben dat ik deze maand zoveel tijd heb. Ik denk niet dat ik de volgende maanden op tijd klaar zal zijn voor het nieuwe deel.

De bloemen met de punten heb ik gemaakt met de manier die Carin beschrijft op haar blog. De steeltjes van de bloemetjes heb ik geborduurd. Ik weet even niet meer bij wie ik deze tip heb gelezen.

De zigzag rand wil ik nog wel deze maand gaan maken, maar ik zet deze er pas aan als het hele middenstuk geappliceerd is.

26 juli 2013

Punten

Als afwisseling op het netjes en met kleine steekjes werken van een applicatie is de Jane heerlijk. Zo zijn er dus weer drie punten voor Jane bijgekomen.

Fijn weekend,

23 juli 2013

Kompas quilt

Twee jaar geleden ben ik begonnen met een medaillon quilt met in het midden een kompas. Ik ben erg te spreken over de kleuren, maar de top trok aan alle kanten scheef.
Het was dus niet naar mijn zin. Nu heb ik tijd gemaakt om alle randen los te maken en het geheel opnieuw aan elkaar te zetten.
Het geheel toont nu veel mooier, dus kan ik verder gaan werken aan de volgende rand.

Ik zie nu op de foto dat ik er een rand meer aan heb zitten, met flying geese, dan dat er op de foto staan. Deze zal ik een volgende keer laten zien.

19 juli 2013

Love

Ook hier is de vakantie vandaag begonnen. Na een paar hectische laatste schoolweken begon ik al afkick verschijnselen te krijgen.
Iedere avond toch even een stofjes vasthouden of even in een quiltblad bladeren. Niet dat ik echt iets deed, nee daar was even de puf niet voor.
Maar nu...

Na een tip op een blog van een medequilster kwam ook ik er al snel achter dat de Love Entwined quilt voor mij gemaakt is. Zoveel randen, zoveel applicaties. Super! Lekker prutsen met kleine lapjes, zelf je kleuren kiezen, kunnen stoppen als je zelf de quilt een mooi maat vindt hebben... Ik was al snel overstag en lekker aan de slag gegaan. Eerst het kompas met bolletjes


En inmiddels zijn ook de hoekjes en een aantal bladeren geregen:


03 juli 2013

Zomerquilt

De laatste tijd hoor ik een kaboutertje roepen dat het wel weer eens tijd wordt voor een nieuw berichtje op mijn blog.
Vandaag riep dat kaboutertje wel heel hard. Het is al meer dan een maand geleden!
Klopt, maar ik lees nog wel andere blogs en daar reageer ik ook regelmatig op.
Kan zijn, maar de volgers van quiltperikelen willen graag weten waar je aan werkt.
Nu ja, genoeg, want als je niet blogt, heb je tijd genoeg om te handwerken..
Laat dan eens je zomerproject zien.
Goed idee.

Een aantal weken geleden heb ik een fleurige jellyroll uit de kast gepakt en ben ik begonnen met het maken van sterren. Al snel kwam toen het idee om in het midden een bloemenvaas te ontwerpen en daarom heen een rand met sterren te maken. Hier ben ik dus volop aan bezig. Het idee is dat de top aan het eind van de zomer klaar is. .
Hier de bloemenvaas:

Hier een idee van wat het gaat worden: