05 juni 2011

met recht quiltperikelen ....

Zo,een paar dagen vrij, dus tijd om te quilten. Top erbij, lijnen tekenen, top op ring spannen, naald en toebehoren pakken. Helemaal klaar om te beginnen.
O... draad breekt, vervelend, nieuwe draad erin ....
Nee he, draad stroopt op bij het laatste steekje van de rij. Okay, stukje uithalen en opnieuw...
Ah lekker koffie, werk opzij. Na de koffie... naald kwijt. Kan gebeuren nieuwe naald.
He, knoop halverwege de draad...
Eindelijk lekker op weg, meerdere draadjes gequilt, maar nu hangt mijn top in de droge bladeren. Niets aan de hand, gewoon even eraf schudden.
O nee, vergeten dat er net een nieuwe naald los op lag. Kwijt!
AHHHH, 'k ga maar stoppen, dit wordt vandaag niets meer.

Gelukkig verging het mij de twee dagen erna een stuk beter. 'k Had het ritme goed te pakken. Ik weet ook wel dat ik niet moet gaan quilten als ik net een stressweek op mijn werk achter de rug heb, maar eigenwijs ben ik ook.
Herkenbaar?

Naast het quilten heb ik ook diverse stukjes aan elkaar gezet voor mijn POP.
Ik hoop dat ik deze week tijd kan vinden om de randen met de machine aan het middenstuk te zetten. De blokjes zijn wel met de hand gestikt.

12 comments:

Roos zei

O wat herkenbaar,ik ben ook altijd m'n naaldjes kwijt,schijn het mezelf niet aan te kunnen leren om ze in een SPELDENkussen te steken als ik ze niet nodig heb, maar ik vind ze uiteindelijk ( bijna ) altijd weer terug...
Groetjes Roos

Elly (creatieveling Elly) zei

Zeer herkenbaar. Daarom ben ik met de varia hex en pie en tart bezig. Alles voorgesneden en geplakt, zodat ik 's avonds na het werk niet hoef na te denken en er (bijna) niks mis kan gaan.

Sylvia zei

Inderdaad zeer herkenbaar of de naald breekt een paar keer omdat de boel te strak gespannen staat.
Als ik net weer begin met doorquilten word ik soms echt wanhopig en krijg de neiging alles aan de kant te gooien.

Maar geduld is een schone zaak...!
Gr.Sylvia

Chris zei

Jakkes! Zó herkenbaar, vooral van die naald, haha. Maar het komt wel af hoor en dan heb je zo'n heel voldaan gevoel.

Francien zei

Jaaa... alles is zo herkenbaar Rina!...dat van die naald zeker...alleen lig ik dan met een magneet de grond af te zoeken tot ik de naald weer heb...ben altijd bang dat ze in poezen pootjes steken of bij Meisje in haar velletje....hun mijn hobbyhokkie uitzetten is geen optie...ze liggen er zo graag bij altijd...je quilt schiet al op zo te zien...succes met het naaien verder...groetjes Francien.

Annemarie zei

Ja hoor, ook ik ben vaak op zoek naar mijn naald. Ze blijken soms pootjes te hebben. En de draad is altijd op het verkeerde moment op. Of er komt een knoopje in omdat ik meestal te lange draden gebruik. Je Pockets of Posies schiet al op zie ik. Wat goed dat je alle blokjes met de hand hebt genaaid. Succes met het aanzetten van de blokjes! Groetjes, Annemarie

Gerda zei

ik lees het al..zoals zovelen gebeurt het ook bij...en als een naaldje fijn in de hand ligt is het soms zo krom dat ik er de draad niet meer in krijg...dan draaid ie steeds alle kanten op...;0)
Je pop wordt mooi de blokjes zien er gezellig uit zo bij elkaar...deze quilt staat hoog op mijn lijstje!!! (net als...en ...)

Terray zei

Ja als het ene niet wil lukken dat heerst er geen rust op. Dan kan je het spul maar beter weg leggen tot de volgende dag he!
Wat fijn dat het daarna toch gelukt is.

Groetjes
Tertia

Saskia zei

Ha ja!.. Herkenbaar. Om te ontstressen helpt quilten wel. Maar, ik moet eerst even een makkelijk stukje hebben. En ze vragen me nooit wat ik aan het zoeken ben, als ik voorovergebogen de grond aftuur... Ze weten het al, Saskia is haar naald kwijt! (of speld, of draad)

Lida zei

Dus voortaan eerst ontstressen en dan pas aan de gang met prikkertjes! Leuke stapel voor je POP, maak je nu niet te druk, maar probeer deze week lekker in de zon bij te komen! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Zo herkenbaar dit verhaal, en ja dan kan je het maar beter weg leggen, anders komt er niets van terecht.
Ik zet altijd mijn naald vast aan mijn trui,
Ik heb ook een magneet, en daar ga ik ´s avonds mee langs de grond waar ik heb gezeten, want het zijn niet alleen naalden maar ook spelden!
Wat gaat dat een leuk quilt worden, leuke frisse kleuren.
Doe het rustig aan en geniet van de zon.
Groetjes Joke

christine zei

hoi Rina

kon al een tijdje geen reactie,s geven maar hoop dat het nu wel lukt! ten eerste wilde ik nog zeggen hoe prachtig ik jouw NI vindt super! en ja die naaldjes altijd weg als je wilt beginnen met je werk ik ken dat heb ik ook of ze breken net als het lekker gaat hihiih .

christine