18 december 2011

Workshop

Afgelopen vrijdag ging ik bepakt en bezakt op weg naar Naaldwijk voor een workshop van Jacqueline de Jonge. In mijn tas zaten behalve lapjes ook mijn naaimachine. Ik geef de voorkeur aan quilten met de hand, maar soms maak ik een uitstapje naar de machine. We hebben gewerkt aan een ster gemaakt met behulp van paper piecing. Naast leerzaam was het vooral gezellig. Ik ben er wel achter gekomen dat ik een ezel ben. Een ezel stoot zich geen driemaal aan dezelfde steen, dat deed ik ook niet, maar wel twee keer. Twee keer sneed ik op de verkeerde manier de stof af, waardoor ik weer opnieuw kon beginnen. Gewoon pech dus.
Na een dagje werken is dit het resultaat:

6 comments:

Berna zei

Dat worden wel mooie scherpe puntjes zo.

Guusje, zei

Dat ziet er erg mooi uit.

Annelies zei

Dat ziet er al mooi uit !

Roos zei

Netjes....
Groetjes Roos

Annemarie zei

Super scherpe puntje hoor! En van je fouten leer je altijd het meest. Ben benieuwd hoe de ster er uit gaat zien als deze helemaal af is. Fijne feestdagen! Groetjes, Annemarie

Chris zei

Ik heb haar een aantal jaren geleden bezig gezien hier in de buurt en ze heeft toen ook heel duidelijk gedemonstreerd hoe die scherpe punten te naaien. Ik heb daarna een quilt van een patroon van haar voor mijn schoonzus gemaakt.
Ik vind haar een heel fijn en lief mens!!