15 juli 2012

Stitcherie

Iedere maand is er bij de Quilthoeve in Naaldwijk een stitcherie club. Vanaf het begin ben ik erbij geweest om verder te werken aan mijn Life is Beautifull quilt. Toen deze klaar was kocht ik een quilthoeve Original pakketje. Ik had al diverse keren staan kwijlen bij het ontwerpje, de kleuren en de verschillende steekjes trokken mij aan.
Tijdens de les in mei ben ik begonnen met de stitcherie. Eerst de rand, want die zag eruit als een saai werkje. Daardoor bleef het werkje liggen en ging ik pas op de les in juli verder.
Toen had ik de smaak te pakken en ging in mijn vakantie door. Al snel merkte ik dat er meer uitdaging in het soorten steekjes kon. Ik zocht mijn boek "Quilten en Patchwork" erbij (gekocht op een boekenuitverkoop) en zocht naar leuke steekjes die binnen het originele patroon paste.
Al snel kwam toen ook het idee om met meerdere kleuren te werken, dus kwamen de wit en creme eraan te pas. Tijdens de les hebben we veel lol gehad om het koloniale knoopje. De voordelen ervan ..... ? Ik weet ze niet meer, maar toch heb ik deze hierin verwerkt.
Mijn man viel het op dat ik zo heerlijk bezig was met handwerken en quilten. "Het is er ook goed weer voor...". Ja, maar dit werkje had ook prima buiten in het zonnetje gekund.
Hopelijk komen er nog vele mooie zonnige dagen ....

8 comments:

Berna zei

Het is inderdaad een hartstikke leuk quiltje!

marijke's crea zei

Leuk dat je de steekjes van zo dichtbij laat zien!
groetjes Marijke

Guusje, zei

Wat een leuk werk is dit en wat leuk dat je zoveel verschillende steken hierin verwerkt.

Ageeth Dorsman zei

Mooie borduursteekjes, Rina! Het lijkt
me zeker een leuk werkje om te doen,
zowel binnen- als buitenshuis.
Groetjes van Ageeth

Juicybear zei

Super leuk quiltje zeg, echt zo gezellig.
Groetjes Anneke

Ans zei

Erg leuk geworden!!!!

Manuela zei

Ein schöner kleiner Quilt.

Liebe Grüße
Manuela

Chris zei

Ontzettend leuk Rina! Ik ben zelf helemaal niet zo'n borduurster, maar de laatste jaren heb ik het stitchen ook ontdekt. Ik vind het erg leuk om dat te combineren met patchwork.