30 november 2009

Affo

Voor het eerst heb ik een quilt helemaal met de machine gemaakt. Het viel over het algemeen genomen niet mee. Het patchen op de machine was niet zo'n punt, maar het quilten... Ik dacht een makkelijke lijn te hebben genomen, gewoon een gebogen lijn. Alleen waren de bochten en bogen wat te scherp, waardoor ik veel moest draaien. Een hele klus dus. Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd, misschien doe ik het nog wel eens. De cursus Low Stress Machine Quilten is niet geheel geslaagd bij mij. Ik ben blijven hangen op het Stress Machine Quilten. Het Low Stress komt vast met de jaren ervaring?

Gelukkig heeft mijn harige vriendje de quilt goed gekeurd. Hij vroeg zich alleen af of dit nu de kerstquilt was?
Ja dus....

8 comments:

Nelleke zei

hallo Rina wat een leuk konijn dacht eerst is dat nou een poes tot ik de foto groter maakte.Je quilt is goed gelukt en voor mij is met de machine quilten ook een stress gedoe.Je hebt het toch geprobeerd en het ziet er toch mooi uit.Het zal wel oefening baart kunst zijn.groetjes Nelleke

ria vogelzang zei

Wat een schattig konijn is dat zeg? Het is wel een heel mooie quilt geworden. En die brede geruite rand er omheen vind ik echt heel super staan. Ben nooit zo ruitig geweest, maar dit is wel heel schattig!
Wat machine-quilten betreft: het is dat het sneller gaat, maar ik vind het nogal een stressige toestand, heel anders zijn hand-quilten. En eerlijk gezegd: ik vind het met de hand mooier..... Maar goed dat mag iedereen natuurlijk zelf weten.. Geniet nog maar heerlijk van je quilt en konijn.... 8D))
Groetjes uit Ommen.

quilting Jeannet zei

Hoi Rina, nou, je hebt hem in ieder geval af, maar als hij dan toch niet helemaal naar je zin is.......ik denk dat kleine projecten veel beter gaan, en wat Karen zei, die Nel Meijer methode van die blokken aan elkaar zetten met sashings tot één grote quilt, ik zou me zelf nooit wagen aan een echt grote quilt, ik weet niet hoe groot die van jou is geworden ?

groetjes, Jeannet

Cybele's patch zei

Ach wat een lief vriendje. Zo te zien bevalt de quilt hem prima.
De quilt ziet er prima uit. Knap dat je hem, hebt af gemaakt. Machine quilten is inderdaad een hele klus en een behoorlijke belasting voor handen en schouders.Ik ben nu overgestapt op kleinere stukken quilten en dan later aan elkaar zetten.

Guusje, zei

Toch is hij mooi geworden en blijven oefenen zeggen ze altijd. En je kat ach als die hem maar mooi vind dan is het goed.

Annelies vdB zei

Hij is mooi geworden Rina.

cdnj zei

Beautiful quilt. It is absolutely lovely.

Yvonne aka sommeke zei

Prachtig geworden toch en vriend konijn geniet er duidelijk van!