29 mei 2010

Nieuw begin..

Al enige tijd heb ik een idee voor een nieuwe quilt in mijn hoofd. De stoffen die ik daarvoor wil gebruiken liggen ook al een tijdje klaar.
Nu had ik mij voorgenomen om in de zomervakantie hieraan te beginnen en dan uitsluitend dit project mee te nemen op vakantie.
Gisteren heb ik echter te horen gekregen dat mijn moeder ernstiger ziek is dan dat de artsen dachten. Gelukkig blijft ze zelf heel positief en voelt ze zich goed. Ik kan dit echter niet goed van mij afzetten en heb dus afleiding nodig. Gisteren ben ik naar de tentoonstelling geweest van het Quiltgebeuren en vandaag heb ik alle spullen bij elkaar gepakt en ben dus begonnen aan de nieuwe quilt. Ik ben nog niet klaar met het ontwerpen van de hele quilt, maar hij gaat vast groeien onder mijn handen.

Het midden wordt een kompas, die ik maak m.b.v. paper piecing. Alles wat hierbij mis kan gaan is mij vanmiddag al overkomen; kleuren verwisselen, te kleine stukjes gebruiken, nogmaals de kleuren verwisselen en de stukjes bleven te klein ('k dacht dat alleen een ezel maar twee keer tegen dezelfde steen loopt, maar ook ik kan dit) verder heb ik twee partjes die klaar waren verkeerd tegen elkaar genaaid, in de stof geknipt van een stukje wat wel goed aan elkaar zat... Je ziet het ik ben er niet echt bij met mijn hoofd. Ik hoop maar dat het concert waar ik vanavond aan meewerk beter gaat. Glukkig heb ik geen moeilijke fluitpartijen, uitgezonderd dan mijn solo.

Hier mijn eerste stukjes:

P.S. Ik begrijp nu ook weer waarom ik mijn blog quiltperikelen heb genoemd.

15 comments:

martine zei

Te kleine stukjes of in spiegelbeeld ik ken dat.
Ik heb geen gevoel voor wiskunde dus daar zal het wel aan liggen.
Sterkte met je moeder.Handwerken helpt.
Ik ga altijd kruissteekjes maken in dat soort situaties.

inge zei

veel goeie moed! quilten kan inderdaad een goeie afleiding zijn, vooral een patroon waarbij je moet 'nadenken', gedachten op iets anders zetten!

Petra zei

Heel veel sterkte met je moeder.
Het spreekwoord is: Een ezel stoot zich in het algemeen maar een keer aan de zelfde steen. Je doet dus gewoon alles om te bewijzen dat je geen ezel bent. Maar troost je, ik maak de Civil War Diary Quilt in pp patroontjes en mij overkomt het ook heel vaak.

Yvonne aka sommeke zei

Hé, ik dacht hetzelfde als Petra : je bent geen ezel dus!
Beterschap voor je mam! Het begin van je nieuwe project ziet er ondanks de perikelen al erg goed uit!

katrien zei

Leuk begin.En ja het zorgt voor afleiding.
Betreschap voor je mams.

quilting Jeannet zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
quilting Jeannet zei

Het lukte niet om te publiceren Rina, nu voor de derde keer: Je hebt ook wel een moeilijk patroon uitgekozen als ik het zo zie, en dat spiegelbeeld is zo herkenbaar, daar worstel ik ook altijd mee. Ik wens je sterkte met je moeder joh.

quiltdjoojs zei

Heel begrijpelijk om nu toch een begin te maken met je nieuwe voornemen en ook heel begrijpelijk dat je daar dan niet helemaal met je hoofd bij bent.
Het begin ziet er in ieder geval veel belovend uit.
Sterkte met je moeder.

Hennie zei

Sterkte met je moeder. Een nieuw project kun je nu wel gebruiken dat leid vaak goed af, succes met je quilt ik ben wel nieuwschierig hoor ik blijf het volgen.
Fijne zondag Hennie.

Guusje, zei

Als eerste sterkte met je moeder.
Je nieuwe project wordt mooi, mooie stoffen gebruik je en een ezel ben je zeker niet het komt vanzelf goed. Goed dat je met lapjes bezig, mijn ervaring is dat je tot rust komt als je daar mee bezig bent.

Mascha zei

Zo herkenbaar dat alles verkeerd gaat maar achteraf zit je dan vol trots dat het wel gelukt is. Heel veel beterschap voor je moeder.
Groetjes Mascha

Annelies vdB zei

Ik wens je veel sterkte met je moeder.
Ik hoop dat je in het quilten wat afleiding vind.

Sylvia zei

Sterkte met je moeder. Ik herken het fouten maken, eigenlijk wil je wat doen, maar toch ben je er niet met je hoofd bij. Vooral met zo'n patroon, te kleine stukjes knippen en spiegelbeeld e.d. Succes verder, gr.Sylvia.

Berna zei

Nieuwe poging om een bericht achter te laten.
Een kompas is niet makkelijk om mee te beginnen maar het gaat je vast lukken. De kleuren zijn mooi! Veel succes vanavond en sterkte met je moeder.

Bianca zei

Was al een poosje niet meer op je site geweest, maar las net dit berichtje pas. Hoop dat het weer beter gaat met je moeder?
Nog een aanvulling op het spreekwoordje trouwens, wat veel mensen niet weten;
"Een ezel stoot zich in t gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. Een ezelin het arme dier, stoot zich wel een keer of vier"
Je ziet, vaker dezelfde fout maken is helemaal niet erg. Gebeurd mij ook geregeld.
Erg mooi die kompas, maar ook erg moeilijk. Succes!!
Bianca vd Wiel.