14 mei 2010

Ontvangen en ... en ...

Vandaag kwam de postbode met een zachte envelop, waar mijn DH erg blij van werd. De envelop was aan mij gericht, maar hij maakte hem meteen open en knipte netjes de postzegels eraf. Ja, ieder zijn hobby. DH knipt namelijk overal de postzegels af, maar vooral van pakjes uit het buitenland en deze envelop kwam uit Zweden. Vandaar.
Gelukkig kreeg ik de inhoud en daar ben ik heel blij mee.
Het is mijn eerste Amicorum en hij is gemaakt door Joke uit ...

Wat is het toch leuk om zo verrast te worden bij thuiskomst. Dank je wel, Joke.

Verder ben ik hard aan het werk geweest aan de laatste blokken voor mijn Nearly Insane quilt.Gisteren was ik in de buurt van Dortmund en dus kon ik het niet laten om naar de tentoonstelling te gaan van de Duitse Quitersgilde. Op de patchworktage was een hele mooie quilttentoonstelling met veel verschillende stijlen.
Er hingen diverse quilts van Claudia Pfeil, zij maakt landschapsquilts, crazy quilts maar ook traditionele quilts, zowel met de hand als de machine. Ik heb hiervoor staan kwijlen. Wat een mooie werkstukken. Er was zelfs een quilt bij met meer dan 50.000 swarovski steentje erop. Hier wat werk van haar.
Ook kwam ik quilts tegen van Nederlanders, waaronder quilts van Ted Storm.
Ik stond net een quilt van haar te bewonderen toen er een duits stel aan kwam. De man keek en zei: "O, die is machinaal gemaakt!" en ze liepen meteen door. Eerst dacht ik: Wat een oetel, kijk eens goed. Later vond ik het wel grappig, dat je zo klein, regelmatig en mooi kunt quilten dat het niet van machinaal onderdoet. Dat is toch een mooi compliment.

Ook waren er Hongarische blauwdrukquilts te zien die ook in Veldhoven hebben gehangen. Prachtig.
Ik heb hier heerlijk een dagje genoten..


5 comments:

Cybele's patch zei

Wat een heerlijk logje Rina. Leuke amicorum van Joke en prachtige NI blokken. En dan ook nog zoveel moois van de tentoonstelling.

Yvonne aka sommeke zei

Je laatste NI blok? Woooow, m'n complimenten!
Leuk dat je de QTT in Dortmund bezocht, mooie quilts!
Nog een goe weekend!

Guusje, zei

Wat een prachtoge Ni blokken heb je gemaakt en wat goed dat hij af is en de amicorum is ook al zo mooi en dan de quilts die je laat zien om te zwijmelen.

conny's quilts zei

Wat een mooie quilts heb je gezien! Leuk dat je ze , met ook nog dat leuke tekstje met ons deelt

quiltdjoojs zei

Rina geweldig dat je je laatste NI blokjes hebt gemaakt!! En ze zijn weer zo mooi!
Leuke tentoonstelling heb je bezocht. Wat is dat toch genieten om te kijken naar al dat moois.