10 mei 2011

Uitgerust en genoten

Twee weken vakantie, wat lijkt dat vooraf toch een tijd. En ik kan je vertellen dat het ook een tijd is. We hebben er heerlijk van genoten. De eerste anderhalve week op ons gat gezeten met een handwerkje of boek en de laatste dagen leuke bezoekjes afgelegd.

Zo zijn we afgelopen vrijdag in Zierikzee geweest naar de tentoonstelling van de drie quiltgroepen van Goeree Overflakkee. Ik heb er mijn ogen uitgekeken. Wat een kunstwerken hingen hier en wat een inspiratiebron. Helaas moesten we nog op visite, dus kon ik niet te lang blijven hangen. Ik heb hier ook leuke gesprekken gehad met Willy van het quiltgebeuren, maar ook met een aantal maaksters van de quilten. Wat een gezellige mensen.

Zaterdag ben ik, nog helemaal in de stemming van vrijdag, naar Veldhoven gereden. Ook hier kwam ik ogen tekort. Wat een mooie tentoonstellingen en wat hingen er een mooie quilts bij de wedstrijd. Uiteraard hebben ook alle kraampjes meerdere bezoeken gehad en heb ik bij een aantal van hen wat geld achtergelaten :-)
Jammer dat het al weer voorbij is. Wat mij betreft mogen er meer van dit soort tentoonstellingen zijn...
Ik heb vooral ook genoten van de Baltimore quilts. Wat een werk


Hierbij nog even mijn maaksels van de vakantie:
Het grote engelse mandjes project is uiteraard weer uitgebreid:
Vier blokken en een aantal losse hexagon bloemen voor de randen

Dan nog wat blokjes voor mijn Pockets of Posies:

En als laatste nog iets anders. Ik ben aan het breien geslagen en wel van sokken. Nu was het wel lastig, want dit had ik nooit eerder gedaan en ik had alleen een duitstalige beschrijving tot mijn beschikking, maar dit is het resultaat.

Ik ben inmiddels alweer aan een nieuw paar bezig, want de eerste waren niet helemaal goed geworden. Wordt dus vervolgd.

7 comments:

Chris zei

Ik vind die Balitmore quilts altijd zó knap!! Maar jouw mandjesquilt mag er ook zijn hoor! Dat is ook veel werk. Heerlijk dat je zo genoten hebt. Nu het gewone ritme weer oppakken....

Guusje, zei

Wat worden je mandjes mooi. Prachtig hoor en ja de Baltimores in Veldhoven waren om te smullen. Ik ben ook zaterdag geweest het was een geweldige dag. Mooie sokken heb je gemaakt, knap dat dit je eerste paar is.

Annelies vdB zei

Ja, ik hou ook erg van Baltimore quilts. Jammer dat ik niet naar Veldhoven kon.

quilting Jeannet zei

Wat een inspiratie Rina, die sokken vind ik geweldig, wat een mooie kleuren, je ziet ze meer en meer op blogs verschijnen, ik kan me niet voorstellen dat ik het ook zou kunnen, maar het kriebelt wel als ik ze steeds zie.

groetjes, jeannet

Sylvia zei

Best wel veel gedaan zeg, leuk hoor de mandjes en de sokken.
Lekker zo'n vakantie hè?
Ik denk dat ik morgen ook maar eens een "snipperdag" neem!
Gr.Sylvia.

Mascha zei

Hard gewerkt in je vakantie. Mooie mandjes en leuke sokken.
Groetjes Mascha

marijke's crea zei

Wat wordt het een geweldige English basket quilt, super!
Ook ik heb erg genoten van alle mooie klassieke en moderne Baltimore quilts!
groetjes Marijke