02 september 2012

Camelot en geboren

Dit weekend heb ik met een doos tissues naast mij op de bank, niet voor de tranen, maar voor de snottebellen, het elfde blok van de Camelot serie gemaakt. Als ik echter op mijn designbord kijk, hangen er maar negen. Onderweg ben ik er dus 1 vergeten te maken.
Als ik heel eerlijk ben kan ik erg genieten van de vormen en de kleuren die mijn blokken krijgen alleen zijn ze allemaal een ander formaat geworden. Steeds probeer ik dit wat aan te passen, maar het veroorzaakt een hoop gedoe en stress. Tijd voor een oplossing dus........ blokken van verschillende maten maken.
En zo zijn er twee kleine camelot blokken geboren. Maar ja, het gaat natuurlijk niet in 1 keer zoals ik wil. De blokken zijn zeker van een ander formaat, maar dit was ook weer niet de bedoeling....
Het idee was om de blokken de grootte te geven van de middencirkels in de originele blokken, maar dan moet ik niet de helft van de cirkel meten DUH. Zo blijft mijn quilt steeds andere vormen krijgen in mijn hoofd en in praktijk. Dit houdt het wel spannend. Natuurlijk krijgen ook deze inimieni blokken een plaatsje op de quilt, maar ze gaan ook iets grotere broertjes en zusjes krijgen ...

6 comments:

Terray zei

Hahaha, nou dat wordt een variatie camelot quilt. Leuk toch om zo je eigen draai eraan te geven. Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn!

Groetjes
Tertia

Roos zei

Dit wordt zo wel een erg verrassende quilt Rina...spannend.
Groetjes Roos

Sylvia zei

Hoe dan ook, ze zijn in ieder geval mooi!
Succes met de samenstelling.
gr.Sylvia

Ageeth Dorsman zei

Je cirkels zijn prachtig, Rina, en een
beetje maatverschil moet kunnen, is
juist speels. En wat een dotjes, die
kleine cirkeltjes; dat moet een priegelwerkje zijn geweest!
Groetjes van Ageeth

Chris zei

Nou maak je me toch wel heel nieuwsgierig hoe je alles gaat ordenen in je top! Ik vind ze wel heel mooi.

Guusje, zei

Wat een prachtige blokken zijn dit geworden en zomaar eentje kwijt ach dat kan de beste gebeuren.