03 oktober 2009

Kerst komt in zicht / Christmas

Afgelopen dagen ben ik druk geweest met het snijden van de blokjes voor een kerstquilt. Dit alleen vind ik al een heel werk. Toen ik daar mee klaar was, had ik geen zin meer om te gaan naaien.
Omdat kerst al weer aardig opschiet heb ik ervoor gekozen om deze quilt helemaal met de naaimachine te maken. Ik heb tenslotte niet voor niets een Bernina gekregen van mijn lieve vriend.
Ik ben nu zo ver dat ik vijf blokken af heb. Alle blokken worden hetzelfde zoals deze, alleen de kleuren veranderen iets:

Maar aan elkaar zien ze er zo uit:

Ik heb de blokken nu zo maar neergelegd, maar het idee wordt wel duidelijk.

Gisteren ben ik bij het Quiltgebeuren geweest voor een cursus Low Stress Machine Quilting van Karen Lipton. Ik kwam daar Jeannet ook tegen. Het was super gezellig, maar vooral erg leerzaam. Ik wist niet dat ik al zo snel zulke leuke resultaten kon maken. We hebben een aantal voorbeeld blokken gemaakt. Ik denk niet dat ik deze ga verwerken in een quilt. Ik houd ze echt als voorbeeld.

10 comments:

quilting Jeannet zei

Wat ontzettend leuk Rina om je blokken te zien, ze hebben wel wat weg van de windham quilt, ietsje anders, ik heb net mijn inch lineaal binnen gekregen, en ik denk dat ik morgen ga snijden. Het was gisteren echt een leerzame dag he ? ik ben er wel erg blij mee, wat ik later wel dacht, je moet wel supernetjes werken want met de machine kan je minder smokkelen dan met de hand, en op een effen blokje lukt het altijd, maar goed, goeie stimulans !Ik ben razend benieuwd naar je totale resultaat van de kerstquilt, denk dat ik maar niet op vakantie ga...(lol)

Hartelijke groetjes, fijn weekend Jeannet !

Klaske zei

Watmaak jij er weer wat moois van, zowel je kerstquilt als je blogachtergrond!! Gaat toch wel lekker snel hé met de machine! fijn weekend!

conny's quilts zei

Mooie kerstquilt wordt dat Rina en die cursus was vast erg leuk om te doen!

Berna zei

Je blokjes zien er goed uit Rina en je kerstquilt ook. Ik hoop dat het je lukt hem voor kerst af te hebben. Gezien de tijd; ga je de kerstquilt ook machinaal quilten?

Cybele's patch zei

Nou Rina, je quiltvoorbeeldjes zien er prachtig uit. Machinaal quilten gaat zo lekker snel, maar het is wel vermoeiend. En wat leuk dat je Jeannet hebt ontmoet
Je kerstquilt gaat heel mooi worden. Ik vind het blok erg leuk.

Annelies zei

Wat een prachtige blokken. Dit moet een mooie quilt worden.

Guusje, zei

Wat een mooie blokken maak je dat wordt een hele mooie kerstquilt. het resultaat van de cursus die je gedaan hebt ziet er ook erg mooi uit.

Inge Slaats zei

Wat een mooie kerstquilt gaat dit worden Rina! Ook de blokken van de cursus zien er prima uit.

Groetjes,
Inge

http://ingesquiltverhalen.web-log.nl/

Cisca zei

Wat een prachtige quilt gaat dat worden, Rina1
Groetjes, Cisca

Yvonne aka sommeke zei

Woooow, die wordt mooi!
En keurig quiltwerk heb je al!